Moje kubki smakowe reagują inaczej i wysyłają mi sygnał: „dobre”!
Trudno wyobrazić sobie gotowanie bez przypraw – to one są esencją potraw! W mojej kuchni królują przyprawy – wiele z nich przywożę ze swoich podróży, a wizyta na targu jest obowiązkowym elementem każdej podróży. Przyprawami można z powodzeniem zastąpić sól przygotowując zdrowszą wersję danego dania. Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że nie każdy lubi zioła np. w zupie. Dla takich osób przygotowałam łyżkę, która w łatwy sposób pozwoli przygotować potrawę bez pływających na powierzchni dodatków. Gusto, stworzona we współpracy z marką Joseph Joseph, ma komorę, do której wystarczy włożyć przyprawy, a następnie całość umieścić w gotującej się potrawie. Dodatkowo, w rączce znajdują się otworki, dzięki którym można oddzielić listki od łodyżek ziół. Łyżka Gusto została moim ulubieńcem i jestem pewna, że Ciebie również zachwyci!
Ania Lewandowska
ZALETY ŁYŻKI NA PRZYPRAWY:
• umożliwia dodawanie ziół i przypraw do zup bez wrzucania ich luzem do potrawy,
• w rączce znajdują się otwory do obierania ziół,
• świetnie sprawdza się podczas przygotowania zup, potraw jednogarnkowych oraz napojów,
• łyżka wykonana z polipropylenu wolnego od BPA,
• nadaje się do mycia w zmywarce,
• w komplecie również książeczka z przepisami na dania gotowane na parze.